Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HELLÓ!

ÜDV MINDENKINEK!

►Ez itt a www.gitar.eoldal.hu-webcímen

a klasszikus gitárokat kedvelők és keresők aloldala.

Az eOldal-cég szabályzata szerint itt tilos bármit meghirdetni, vagy adni-venni!

Csak általánosságban beszélgethetünk a kereskedésről!

Konkrétumok nélkül szólhatunk a muzsikához kapcsolódó

árucikkek értékesítéséről és a zenei piac felhozataláról.

A zeneműkiadók kottái, zeneszerzőkről és előadókról

íródott könyvek, vagy művészek önélettajzi művei

 sokakat érdekelnek akár a boltok új termékeként,

akár az antikváriumok zene-címkéjű polcain.

Sokan betérnek hangszer-szaküzletekbe,

hogy lássák kedvenc zeneszerszámuk

legújabb típusát, vagy esetleg

vegyenek olykor maguknak

valami egyéb kiegészítőt.

Shift+R javítja ennek a képnek a minoségét. Shift+A javítja az oldal összes képének minoségét.

Nincs minden településen zeneműbolt,

vagy ha van, nem biztos, hogy nagy a választék!

  Előjegyzést persze felvehetnek az ilyen üzletek, 

de vajon milyen hosszú lesz a várakozási idő?

Aki ért a számítógéphez, kedvére bejárhatja

az Net segítségével a zenei kereskedéseket,

már hogyha van a cégnek saját honlapja!

A PC-jén bárki választhat a készletből,

meg is rendelheti azokat és fizethet

 utánvétellel, vagy elektronikus úton.

A rohanó világunkban az online-vásárlásé a jövő! 

*

Itt, ezen az aloldalon arról kellene párbeszédet folytatni, hogy vajon igaz-e az a hír, amely szerint ma Magyarországon egyre nő az igény a hangszertanulás iránt. nagy kérdés, hogy valóban több lett-e itt a hivatásszerűen zenélő egyén és tényleg nőtt-e a kedvtelésből muzsikálók létszáma? 

A köz szolgálatában álló Magyar Rádió Petőfi-stúdiójában régen is komolyan vették a komolyzenét, viszont ha a közszolgálatinak számító M1-televízió programját böngésztük, hamar kiderült, hogy ott bizony a klasszikus zene híveit nem sok jóval kecsegtették a műsor-készítők! Csak nagyon ritkán és esetleg későn este volt klasszikus zene.

Ugyanakkor, hogyha a hazai kereskedelmi csatornák eddigi énekes vetélkedőit, tehetségkutató műsorait nézzük, akkor azonnal szembe tűnik, hogy a könnyűzene kedvelőinek igénye nagyobb mértékben ki van elégítve. Manapság egyre több ember ezen a területen próbál sikert elérni a saját hangjával és/vagy a kedvenc hangszere segítségével. Ám ehhez azért kellett és kell egy kis előzetes felkészülés. Mindenképpen elvárható az ilyen versenyeken indulóktól némi muzikalitás, minimális kottaismeret, vagy esetleg egy kevéske hangszerkezelési szaktudás. Az ifjúság körében még most is az egyik legnépszerűbb instrumentum a  k l a s s z k u s  g i t á r !

 A ZENÉLÉSHEZ EGY REMEK HANGSZER ÉS SOK JÓ KOTTA KELL,

 AZOKHOZ VISZONT EGY KÖZELBEN LÉVŐ ZENEMŰBOLT SZÜKSÉGES!

Az általános- és középiskolák a tanulóik megtartása érdekében egyre több területen bővítik az intézményi kínálatot. Sok helyen működik együtt az általános iskola és a gimnázium, illetve egy-egy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, ahol működhet zenei, tánc, báb, színház, képző-és iparművészeti tagozat. Vannak vegyes profilú AMI-k és vannak olyanok, melyek csupán egyetlen művészeti-ágra fókuszálnak. A zeneiskolásoknak mindenütt megfelelő minőségű tanszerek: kották, hangszerek és egyéb kiegészítők kellenek, amiket valahonnan be kell szerezniük. Valamennyi szükséges taneszköz sokszor nagyon nehezen szerezhető be csupán egyetlenegy szaküzletből. Az én tudomásom szerint csak a nagyobb megyei jogú városokban és a fővárosban működnek tökéletes árukészlettel rendelkező zeneműboltok, vagyis olyanok, ahonnan az új és használt felszerelés: hangoló, hangszer, hangszertok, hangszertartóállvány, kotta, kottatartó, metronom, zenei könyv és sok egyéb kiegészítő eszköz könnyedén beszerezhető.

Az is tény, hogy ma már Magyarországon is egyre több háztartásban rendelkeznek Personal Computerrel és előfizetnek az Internetre. Onnan aztán könnyen megtalálható egy-egy népzenei, vagy klasszikus zenei-távoktatással foglalkozó honlap is. 

„Én elmentem a vásárba - fél pénzen.

Tyúkot vettem a vásárban - fél pénzen.

Tyúkom mondja: „Kitrákotty"!

..........

Mégis van egy fél pénzem!"

Mostanában már nem nagyon énekelnek ilyen népdalokat a gyerekek és nem is nagyon tudják értelmezni a régies szöveget. Ma a családok nem nagyon járnak kirakodó vásárba vagy heti piacra, hogy élő baromfit vegyenek maguknak. Ha nincs vidékirokonság, a hiper- és szupermarketek fagyasztóládái televannak bontott csirkékkel! Az előbbi szöveg csak azért érdekes ezen a web-vásárlásról szóló internetes aloldalon, mert azt mutatja be, hogy milyen jó érzés az, amikor valaki megszerzi az áhított árucikket fél áron. Az akciós-vásárlás nagy öröm, hisz a vevő számára szinte semmibe sem került! Boldogság, ha úgy érzi a vásárló, hogy a beszerző útja igen sikeres volt! Jó dolog hasznos reklámokra rátalálni és ennyire olcsó akciókat kifogni. Nagyszerű érzés nyertesnek, vagy szerencsésnek lenni!! Remek, ha az a bizonyos fél pénz a vásálásr után is a zsebünkben marad!

A piacgazdaság ugyan mindig a nagy haszonra törekszik, de néha jó reklámfogásnak tűnik a sok %-nyi leárazás, a szezonvégi kiárusítás, a részletfizetést engedélyező eladás. A nagyobb városokban üzlet-üzlet hátán található. Hatalmas a konkurencia, nagy a vevőkért való harc. A közvetlen kereskedelemben mostanában egyre nehezebb talpon maradni. A régi filmekből ismert házaló ügynökök kora régóta lejárt! Napjainkban egyre inkább a világhálós vásárlás kezd elterjedni. Az elektronikus szupersztrádán bonyolódó adás-vétel neve: „internetes kereskedelem".

Az a lényeg, hogy a vásárolni akaró a saját otthonából világot láthat! PC-jével a különböző országok világhírű üzletházait felkeresheti, ahol esetleg a boltok saját portálján keresztül érdeklődhet. Vannak kimondttan kereskedelmi jellegű web-oldalak, amiket bárki felkereshet és ott többféle típusú árucikket nézhet meg, válogathat, mérlegelhet. Döntés előtt elolvashatja a szakszerű ismertetőket. Megtudhatja a vevő az áru pontos nevét, jellemzőit, árát, a garancia időtartamát és feltételeit. Az internetes kereskedők általában mindent a pillanatnyi piaci viszonyoknak megfelelően, a kínálat-kereslet figyelembe vételével áraznak be és a képernyőn szemléletes rajzzal vagy az eredeti tárgyról készített fényképpel illusztrálják az árut. Vannak weblapok, ahol esetleg alkudni is szabad, vagy a honlapra belépő vevők egymás között versenghetnek, azaz a többiek ajánlataira licitálni is lehet. NO PERSZE -igazán komoly hangszerre azért a Vaterán ne nagyon számítson senki! Egy-egy bennünket érdeklő árucikk a világhálón bárhol és bármikor megtekinthető, csak be kell ütni a szót a PC-nk keresőjébe. Elvileg bárki által megvehető és azonnal elvihető a közzétett árucikk. A megrendelés történhet levélben, telefaxon, telefonon, mobilon vagy a drótpostán, közismertebb nevén e-mailben; de lebonyolítható a vásárlás a web-áruház hivatalos honlapjára való kattintással, úgynevezett online-módon is. Ez már egy újfajta piac, ahol nagyon oda kell figyelni a klikkelésre! Ha egyszer a kurzorunk a KOSÁRBA-feliratra került, már nincs vissza-út!

A XXI. századi szabad áruforgalom és a mai legmodernebb árucsere PC nélkül szinte már elképzelhetetlen! Az ilyen elektrosztrádán elérhető shopingolás", ez a fajta újszerű „anyagbeszerző-túra" egy mai, modern vásárlási módszer" és az „e-shop" egy új eszköz"! Ez a 3. évezredben egyre inkább elterjedő, mára már jól bevált, korszerű kereskedelmi tevékenység. Ilyenkor legalább a kereskedési folyamat eleje az Interneten keresztül bonyolódik le. Konkrétabban=az áru kiválasztását és megrendelését a világhálón keresztül végzi el a vevő! Az ilyen típusú adásvételi folyamatot népszerűsítheti az eladó a Neten egy frappáns reklámmal és sok-sok érdeklődővel megpróbálhatja megismertetni webboltjának árukészletét, de a konkrét üzletkötést mégiscsak a vásárolni akarónak kell kezdeményeznie!

Az internetes üzlet megkötése elektronikus úton zajlik, az érintett felek közti közvetlen kontaktus nélkül. A vevő közvetett úton, a világhálón rendel. Az eladó pedig közvetlenül teljesít és reménykedik abban, hogy az árujáért majd jó pénz kap! Az áru kiszállítása, vagy kiszállíttatása a vevő címére mindig a web-bolt, az eladó kötelessége. Az előzetesen, online módon, egy arc nélküli" vevő által megrendelt árucikk átvétele történhet speciális csomagátvevő-automatánál, vagy postán maradó küldeményként, vagy konkrétan a lakásunknál, pontosan megadott lakcímen, egy előre megnevezett személy kezébe, vagy nekünk, szemtől szembe. A vevő „arccal jelenik meg" a kiszállító előtt. A árut online megrendelő arctalan vásárló, vagy az általa meghatalmazott átvevő és az árut ugyancsak arc nélkül értékesítő kereskedő, vagy a kiszállító közöti személyes találkozó alakulhat. Az áru kiszállítását nem csupán az internetes kereskedelmi cég alkalmazottai végezhetik, hanem a Magyar Posta, a MÁV, vagy valamilyen más futárszolgálat is lebonyolíthatja azt.

►Összefglalhatjuk 

A gitározással kapcsolatos árucikkeket is el lehet adni a Világháló közvetítésével. Vannak különböző árusítandó zenével kapcsolatos dolgok: hanghordozók, hangszerek, húrok, kották, könyvek és más kiegészítő apróságok, amiket könnyen és gyorsan be lehet szerezni az úgynevezett online-árucsere útján, melynek hivatalos, angol eredetű elnevezése az, hogy E-COMMERCE". E szakkifejezésnek a helyes magyar nyelvű fordítása pedig az „ELEKTRONIKUS - KERESKEDELEM"!

Számtalan online music-shop" található a Neten!

Számos zenéhez kapcsolódó árut lehet eladni-megvenni; például klasszikus gitárt, vagy arról szóló zenei szakkönyvet, különféle hanghordozókat és gitározáshoz való kottákat. Rengeteg ritkaság számba menő, már alig-alig kapható klasszikus gitár muzsikát bemutató DVD-t, CD-t, magnókazettát és/vagy bakelitlemezt lehet kifogni a világháló-boltjaiban! Itt is van a számlaadási kötelezettség, létezik a jótállási garancia és működik a bizonyos határidőn belüli+indoklás nélküli visszaváltás lehetősége. 

Kitartás és türelem.

Aki keres-talál!
 

 

ÍME, NÉHÁNY JÓTANÁCS   AZ   INTERNETES  ÁRU-BESZERZÉSHEZ!

1.)  Mielőtt belevágnánk a világhálón való vásárlásba, érdemes először alaposan körülnézni! Necsak az egyes árucikk árairól tájékozódjunk, hanem az ellentételezés határidejéről, módjáról, illetve a kiszállítás felelőséről és részletes feltételeiről is.

2.) A legtöbb web-áruház valamilyen online-fizetési módot ír elő. Ehhez viszont szükséges egy dombor-nyomott bankkártya beszerzése az általunk választott banktól, illetve a web-vásárlásunk előfeltétele még a saját-pénzintézetünkkel való írásos megállapodás az web-üzlet velünk szembeni kövételéseinek teljesítésére vonatkozóan. A hozzájárulásunk nélkül a bank helyettünk nem fizeti ki a kiszállított áru árát a web-bolt részére! Ezért részünkről kell egy olyan aláírt engedély is az érintett internetes-kereskedő számára, aminek segítségével benyújthatja a velünk szemben támasztott követelését fizetési-igényét a saját bankunk felé és megigényelheti tőlük a mi pénzügyi kötelezettségünk kiegyenlítését. 

3.) Vásárláskor fontos előzetes teendő a vevő számára egy adott web-shop honlapjának áttekintése és az árukészletének összehasonlítása egy másik azonos típusú web-shop árukínálatával. Ha végül kiválasztottuk azt a web-áruházat, amit jónak gondolunk és azt az árut, amit szeretnénk megvenni, illetve ha elolvastuk és meg is értettük az internetes-kereskedés jogi feltételeit, akkor szükséges lesz a kiszemelt online-üzlet honlapján történő regisztráció és a rendelés hivatalos formában való elküldése. Akad olyan web-áruház, ahol lehetőséget adnak az utánvételes fizetési móddal való számla-rendezésre. Ez lényegében azt jelenti, hogy a regisztrálást követően az e-mailben megrendelt áru vagy áruk vételárát majd csak a megrendelt árucsomag átvétele és annak alapos leellenőrzése utána, utólag, a lakhelyünkön, az áru kézbesítőjének kell kifizetni.

4.) Ne ugorjunk bele nagy hirtelen egy-egy vásárlásba! Mindig, mindenre oda kell figyelni! Amikor a világhálón véletlenül ráakadunk egy igen érdekesnek, minden szempontból tökéletesnek tűnő web-áruházra és ha annak szinte az összes ajánlata igencsak kedvezőnek tűnik, még akkor is legyünk nagyon-nagyon elővigyázatosak! Az is lehetséges, hogyha nem nézzünk utána a keresett árucikknek minden fellelhető web-felületen, és ha nem hasonlítgatjuk össze a különböző ajánlatokat, akkor utólag esetleg megbánhatjuk ezt a fajta bevásárlást. Mindig figyelni kell azt is, hogy egyszerre hány darab árut kell együtt megrendelni valamilyen kedvezmény elnyeréséhez. No és meg kell jegyezni azt is, hogy vajon mettől-meddig érvényes egy adott webbolt honlapján olvasott-látott-meghirdetett akciós ár? Benne van-e az árban a kiszállítás költsége?

V I G Y Á Z A T !

A szabadidőnkhöz mérten ajánlatos átböngészni az összes áru-ajánlatot, egészen az elejétől a végéig, mert még egy adott web-áruházláncon belül is nagy eltérések lehetnek. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy a vevő számára ajánlatos többfelé szétnézni. Esetleg hátha találunk máshol ugyanabban a témakörben egy sokkal olcsóbban meghirdetett árut, vagy egy még hasznosabbnak ígérkező dolgot! Néha ugyanazokat a hangszereket, kiegészítőket, zenei könyveket, kottákat, amiket mindenáron szeretnénk valahol megvenni, ugyanazokat máshol egy sokkal kedvezőbb árfekvésben értékesítenek.

Ne feledjük, hogy az alaposabb árukeresés során olyasmit is észrevehetünk, amin elsőre könnyedén átsiklottunk. Az internetes-boltok közti szörföléssel sokszor jelentős összeget spórolhatunk meg! Takarékoskodhatunk azzal is, ha nem aprózzuk el a megrendeléseinket, mert hisz egy csomagban esetleg több különböző dolgot is megrendelhetünk egyszerre. Végsősoron adott súlyhatárok közt a postaköltséget így csak egyszer kell kigazdálkodnunk! 

Különösen óvatosan járjunk el az online-kereskedelemmel foglalkozó, külföldi web-oldalak esetében, ahol az üzlet által felszámolt szállítási költség olykor magasabb lehet, mint maga a megrendelt dolog! Emiatt, kétszer gondoljuk meg, hogy mit, mennyiért, honnan, miért is rendelünk meg!                                                    

Figyelem! Figyelem!

Ügyeljünk arra, hogy egyes web-shopok

csak a saját országukban szállítják ki a megvett árut.

Vegyük számításba a szállításra fordított időtartamot is!

A web-áruháztól rendelők nagy létszámán kívül a vásárló és a bolt közti távolságtól is függ a megrendelés teljesítésének időtartama. Ha egy messzi országból rendelünk, akkor előfordulhat az is, hogy akár 4-6-sőt akár 8 hét is lehet kiszállítás határideje. A kézbesítés időpontja sok esetben előre kiszámíthatatlan és amire az árucikk megérkezik, az is előfordulhat, hogy már nincs is szükségünk a megrendelt dolgokra.

Ezenkívül érdemes jóelőre megtudakolni az adott érkezési időpontban, adott web-bolt országából a hazánkba érkező árucikkekre vonatkozó, éppen aktuális vámszabályokat is. Különösen fontos ez,  hogyha nem is a 27 európai uniós tagországból rendeltünk valamit.

Remélem, nem vettem el senki kedvét az elektronikus kereskedéstől.

Az én célom az, hogy mindenkit a mindenképpen szükséges és a még éppen elégséges óvatosságra, a minden részletre odafigyelő, alaposan körültekintő web-vásárlásra ösztönözzek!  

Jó böngészést kívánok

a kottákat, könyveket, klasszikus gitárokat árusító zeneműbolt-portálokon!

 I.) Magyarországi online-shopok: 

 1.) Kottanet 

 2.) Kotta.info 

 3.) Partiturabolt 

 4.) Rózsavölgyi Online 

 5.) Bookline.hu: gitáros új könyvek

 6.) Bookline.hu: antivár könyvek gitárral kapcsolatban 

 7.) Fókusz Online.hu: klasszikus gitár kották 

 8.)  www.kil.hu=Klasszikusgitár Infirmacios lap

      (Budai Gitárbolt, Bp. XI.kerület)

 9.) Opus Zeneműbolt, Nyíregyháza

 ♦

II.) Külföldi web-áruházak: 

 1.) Frets Only —  Rendelés

 2.) Mel Bay —  Rendelés 

 3.) Sheet Music Plus - Guitar

 4.) StringsbyMail - Húrok,CD,DVD

 5.) ArteDiffusion - Gitár

 6.) Chanterelle

 7.) ECM Records 

 8.) Musik2Print

 9.) Musikhaus - Laimer

 

 +1 Dux-Verlag - Karácsonyi gitárkották !

 

 

Talán, ilyen boldognak érezhetik magukat majd az online-kereskedők, mint ez a barát.
Feltéve ha, egyszer mi -gitárosok- tömegesen rohamoznánk meg ezeket az web-boltokat.
   

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HELLÓ! A FÓRUM-rovatban hozzászólhat akárki. Ide írhatja le a saját ötletét és e helyen teheti fel a kérdéseit minden gitárkedvelő. Ha ismer valaki egy olyan linket, ami nem szerepel a www.gitar.eoldal.hu-n, azt feltétlenül ossza meg a többi weblap-olvasóval. A név-mezőbe csupán egy keresztnevet kell beírnia. A cím-mezőbe egy e-mail címet kell megadnI, ám ezt is csak abban az esetben, ha valaki választ is vár a megjegyzésére. A szöveg-mezőben közölhető az üzenet és egy külön rubrikába be kell másolni a képernyőn látható betűt és/vagy számot= vagyis az ellenőrzőkódot, mert csak ezután továbbítódik az üzenet Dávid gitáros portáljára.

Szivélyes üdvözletem mindenkinek!

Üdv! BDL

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

MIKOLC

(Fibi Andi, 2011.03.24 18:59)

HELLÓ! A"Kottanet"-weboldalon 2295 forintért lehet megrendelni egy hasznos szakkönyvet, melyben magyar és más nemzetek népdalaival ismerkedhetnek meg az érdeklődő gitárosok:
Vereczkey László: Gitár ABC
- iskolai és önképző tanuláshoz tabulatúra segítségével -
című munkáját teljes szívemből ajánlom minden gitárimádónak!

Dávidnak!

(Hajnalka, 2009.04.21 04:15)

Az m1-en,(-talán-)a "TV-ügyvédje" figyelmeztetett arra, hogy az online-vásárlás olykor kellemetlenséggel járhat. Néha ott is vannak csalók. Előfordulhat, hogy a várt áru helyett mást kapunk. Esetleg minőséghibás dolgot küldenek, vagy éppen semmit se.Kacattal kitömött dobozt is kézbesíthetnek.Ezért azt tanácsolták, hogy a csomagot mindig a postás előtt bontsuk ki. Rossz teljesítéskor vétessünk fel jegyzőkönyvet, s forduljunk a fogyasztóvédelmisekhez a panaszunkkal.